Politiske ungdomsorganisationer raser mod Dagsværk

Elevorganisationen Operation Dagsværk har besat et hus til støtte for bl.a. Ungdomshuset. Derfor kræves den offentlige støtte til Operation Dagsværk fjernet.

De borgerlige partiers ungdomsorganisationer raser mod skolelevernes solidaritetsorganisation Operation Dagsværk (OD).

De vil have undervisningsminister Bertel Haarder (V) til at gribe ind mod OD, som har besat et forladt hus et hemmeligt sted til støtte for Ungdomshuset og Christiania.

Venstres Ungdom kræver al offentlig støtte til OD stoppet. Konservativ Ungdom opfordrer elever og rektorer til at standse samarbejdet med OD om den årlige aktionsdag.

Operation Dagsværk er kendt for sine indsamlinger til undertrykte lande. Men blander sig denne gang i lukningen af, hvad det kalder danske fristeder.

- Vi reagerer, fordi de værdier, vi slås for andre steder, undertrykkes i Danmark. Mangfoldigheden trues af kulturel ensretning, siger Rasmus Hovedskov Hansen fra OD.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.