Lyseslukning kunne ikke mærkes

Store dele i Danmark gik i sort, da lyset blev slukket lørdag aften - besparelsen i CO2 svarer til fem ferierejser til Thailand.

Søgetjenesten Google gik i sort for at reklamere for Earth Hour.
Søgetjenesten Google gik i sort for at reklamere for Earth Hour.
Store dele af Danmark gik i sort mellem kl. 20 og 21, da virksomheder, institutioner og private fulgte Verdensnaturfondens opfordring til at slukke lyset.

Ifølge virksomheden Energinet.dk fik kampagnen danskerne til at bruge omkring 21.000 færre kilowatt-timer i det pågældende tidsrum. Energinet.dk ejer det overordnede el- og naturgasnet herhjemme.

Besparelsen svarer til, at der blev slukket omkring tre mio. 7 watts sparepærer, og den betyder desuden, at danskerne har udledt omkring 10 ton mindre CO2 fra el-forbruget til atmosfæren.

Hver dansk turist på charterrejse til Bangkok udleder omkring 2 ton CO2 på flyrejsen ud og hjem ifølge Klima og Energiministeriets hjemmeside 1TonMindre.dk .

Alt i alt udgjorde det samlede el-forbrug i "mørklægningstimen" godt fire mio. kW-timer, så faldet i forbruget var meget beskedent.

Samme melding kom ved 22-tiden fra Dong Energy, som står for el-forsyningen i Københavns-området og store dele af Sjælland.

- Det ligner en normal lørdag aften med et jævnt faldende forbrug. Vi kan ikke registrere noget nævneværdigt fald omkring kl. 20, og på samme måde kan det heller ikke ses, at en hel masse har tændt for de elektriske installationer efter kl. 21, lyder meldingen fra Dongs netcenter.

/ritzau/faj

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.