Spar på varmen og få en pizza

Gratis pizza kan lære folk til at spare på varmen ved hjælp af nogle helt simple varmeråd, viser nyt projekt. Hvis alle med fjernvarme fulgte rådene, kunne de spare tre milliarder kroner tilsammen.

VestPizza er oprettet til anledningen: At lære folk at spare på varmen - i bytte for gratis pizza.
VestPizza er oprettet til anledningen: At lære folk at spare på varmen - i bytte for gratis pizza.
VestPizza i Ballerup har usædvanligt travlt for tiden. Og kunderne er samtidig usædvanligt glade.

Pizzaerne bliver nemlig slynget over disken ganske gratis – i bytte for varmebesparelser, foretaget af beboerne i Magleparken og Hedeparken i bydelen vest for København.

Det er Danmarks største forbrændingsanlæg, Vestforbrændingen, der står bag projektet, hvor de i samarbejde med boligselskaberne Baldersbo og ABB hver dag måler, hvor meget varme og varmt vand beboerne har brugt.

Følg boligstoffet på facebook

Samtidig har de oplyst beboerne om otte lette spareråd. Og hvis det lykkes beboerne at spare på energien, bliver besparelsen omregnet til gratis pizza i det midlertidige pizzaria, som Vestforbrændingen har åbnet, nemlig VestPizza.

Projektet har stået på hele denne uge, og det har været et stort hit blandt beboerne, hvor menuen flere gange på have stået på pizza til aftensmad.

- Det har været en overvældende succes. Det er lykkedes at nå ud med fortællingen om, at der rent økonomisk er noget at hente ved at varme rigtigt. Og det er netop et af de vigtigste budskaber, at man ikke kun gør noget godt for miljøet, men også for sin egen pengepung, siger Per Wulff, teknik- og energichef i Vestforbrænding.

Og der er mange penge at spare, fortæller Per Wulff. 75 procent af danskernes varmeudgifter ligger i perioden fra december til maj, men ved at følge otte simple spareråd mener Vestforbrænding, at man kan spare i gennemsnit 2.000 kr. om året, som man så kan bruge på sjovere ting (for eksempel pizza).

Hvis besparelserne overføres til hele landet, ville det betyde en samlet besparelse på mere end tre milliarder kroner årligt for landets 1,6 millioner husstande med fjernvarme.

 
Mest læste