Fra brune vægge til lys liebhavervilla

Efter mange år i lejlighed i byen flyttede parret ind i en 350 kvadratmeter stor villa nord for København. Med hvide toner og store vinduespartier har de lukket lyset ind i det gennemførte hjem.

Da husets ejerpar for godt fem år siden besluttede sig for at udskifte deres store bylejlighed, der blandt andet var indrettet med flere stuer en suite, til fordel for den rummelige villa nord for København, var det netop med ønsket om at finde et hus, hvor opholdsrummene ikke lå i forlængelse af hinanden som i lejligheden.

Ejerne fortæller:

- Vi søgte en bolig, hvor der var et stort opholdsrum, der kunne fungere som kernen i huset. En kerne, hvor vi allesammen kunne have mulighed for at sidde og arbejde, eller have hver vores aktiviteter og stadig være sammen. Vi ville gerne have rummeligheden og samværet i fritiden sammen med vores tre mindre børn. Det er nu, som vi håbede, blevet her i opholdsrummet, hvor vi naturligt havde lyst til at være allesammen, så det er bestemt lykkedes.

Billedserie:

Så ud over at falde for selve villaens udseende - en toetagers hvidpudset villa, der er bygget i 30erne - var det bestemt også dette, at husets indretning netop havde det ønskede store opholdsrum. Et rum, der ud over en stor hyggelig pejs også har masser af dagslys væltende ind af de store vinduespartier både mod gaden og ud mod selve haven.

Dagslyset i hele huset er faktisk meget unikt, da huset også på førstesalen er forkælet med rigtig mange store vinduespartier. Noget, der giver en lysvirkning, der nu virkelig kommer til sin ret, efter at huset har undergået en forvandling fra brune vægge, mørkt træværk og ditto gulve, til lysnede gamle parketgulve, de hvide vægge og det hvidmalede træværk.

- Der er jo lavet rigtig meget om i nogle af rummene og bestemt også i forhold til farvevalget, som jo før var mørkt på alle fladerne, så alt det skønne daglys, der strømmer ind ad de smukke vinduespartier, fuldstændigt forsvandt dengang.

Det var i første omgang det store smukke opholdsrum og de mange muligheder for at kunne ændre indretningen af rummene og lysne det hele forholdsvis nemt, som parret faldt for. Og de ændringer, parret nu har foretaget i hele huset, har da også fået de 350 kvadratmeter til at ændre udseende totalt.

- Vi har jo åbnet nogle rum. Det gælder for eksempel det nye, hvide snedkerlavede køkken, der nu ligger i direkte forbindelse med spisestuen, som har et stort vinduesparti ud mod terrassen og haven. Det betyder jo så også, at både lyset og udsigten til haven nu kommer helt ind i køkkenet.

En stor ændring blev det også, da det tidligere badeværelse på husets førstesal blev skiftet ud til fordel for et nyt og moderne, med et stort hvidt badekar formet a la en muslingeskal, med en baggrund af fine perlemorsagtige italienske mosaikker på væggen.

- Badeværelset er i al sin enkelthed blevet et dejligt rum at være i, og så er vi rigtig glade for det smukke anderledes badekar.

Følg også boligstoffet på Facebook

Faktisk så starter det nu lyse hus med at være åbent og imødekommende allerede, når man fra den lille entré ved hoveddøren kommer ind i en stor møbleret hall, der har en smuk svungen trappe op til førstesalen. Hallen er blevet møbleret lidt i biblioteksstil med indbyggede reoler omkring rummets store vinduesparti og med en bred chaiselong, der bestemt frister til, at man skal slå sig ned her med en god bog.

- Vi kunne ikke lade være med at lave den store hall om til et hyggerum, så har man da muligheden for at fordybe sig i en god bog herude, uden at blive forstyrret, hvis der er behov for det, supplerer ejerne.

Fra denne hall kommer man ind i husets kerne, den store opholdsstue, hvor der så igen er franske fløjdøre til spisestue og køkkenet. Den smukke svungne hvidmalede trappe i hallen fører op til den brede repos, og herfra er der indgang til børneværelserne, forældrenes soveværelse og det nye delikate bad.

Overalt er huset indrettet i en lys, blød stil, der giver plads til farverne på væggenes mange malerier. Hverken parret eller deres tre børn er i tvivl om, at de nyder husets 350 intime kvadratmeter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på b.dk skal du tillade visning af annoncer på b.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer b.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.