Dansk design skal pryde Ground Zero

180 auditorie-stole tegnet af C. F. Møller Design er som det eneste ikke-amerikanske produkt blevet valgt til mindemuseet i New York, The National September 11 Museum, der er anlagt efter terrorangrebet i 2001.

Dansk design får en prestigefyldt kontrakt i New York, hvor Wave-stolen som eneste udenlandske produkt skal møblere et nyt museum. Og ikke et hvilket som helst museum.

Wave-stolene skal nemlig bruges til et helt specielt sted. Der, hvor World Trade Center engang stod i alt sin pragt, er der nu anlagt Ground Zero – en park med to bassiner, der symboliserer de to tårne. På parkens grund ligger også en museumspavillon, tegnet af det norske arkitektfirma Snöhetta – et prestigefyldt byggeri fyldt med genstande, fotos og videoer fra og om den tragiske begivenhed. Det er i dette museum, C. F. Møllers auditorie-stol, Wave, skal stå.

Den norske producent Skeie, som stolen er designet til, har vundet kontrakten på de 180 auditorie-stole til museumspavillonen i konkurrence fra flere amerikanske producenter. Ikke at ordren er så stor, men til gengæld er den prestigefyldt. Og stolen er det eneste ikke-amerikanske produkt, som indgår i byggeriet.

- Vi er meget glade og stolte over, at Skeie er lykkedes med at få Wave med i et så højprofileret projekt. Det beviser, at stolen lever op til de strenge æstetiske, sikkerhedsmæssige og funktionelle krav, der stilles i USA, og at designet kan fungere i de mest krævende auditorie-miljøer, fortæller Jon Brøcker, som er leder af C. F. Møller Design, der står bag udviklingen af stolen Wave.

Det er ikke første gang, at Wave bliver anerkendt for sit design. Stolen har både vundet Merket for godt design i Norge og Red Dot Design Award i 2010. Stolen har været produceret siden 2009 og anvendes i mange forskellige typer auditorier rundt omkring i Europa. Udover The National September 11 Museum, er CERNS – det europæiske center for forskning i partikelfysik – i Geneve et af de mere kendte.

Mest læste